Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Τρέχουν οι πομόνες στην Κονταριώτισσα

Ορθάνοιχτη η πομόνα στην αγροτική περιοχή της Κονταριώτισσας "Ξεροκάμπι"


Στις δύσκολες και ωδίνες ημέρες που διανύομε προσπαθούμε όλοι μας να εξασφαλίσουμε το ευ ζείν  και να προστατεύσουμε τα λιγοστά αγαθά που μας μείναν.

Αυτό πιστεύω πως θα έπρεπε να κάνει ο κάθε ένας μας. Δυστυχώς όμως υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι εξασφαλίζουν το ευ ζείν τους με έναν μη ορθόδοξο τρόπο, την κλοπή. 
Αυτούς λοιπών τους ανθρώπους θα έπρεπε να τους εμποδίσουμε στο έργο τους με τον κάθε πιθανόν τρόπο, ξεκινώντας μάλιστα από την περιφρούρηση των αγαθών μας. Άλλωστε μας το λένε και οι ιδικοί, μην προκαλείτε τον κλέφτη αφήνοντας το πορτοφόλι σας στο αυτοκίνητο και μάλιστα σε εμφανείς σημείο ή μην αφήνετε ξεκλείδωτες της πόρτες του σπιτιού σας.
Εδώ και καιρό έχουν κλαπεί οι μετασχηματιστές (δύο μετασχηματιστές από δύο πομόνες στην αγροτική περιοχή της Κονταριώτισσας "Μπουρνάζι") και οι τοπικές αρχές προσπαθούν με κάθε τρόπο να πιέσουν την Δ.Ε.Η. (υπάρχει προφανώς έλλειμμα από μετασχηματιστές στην Δ.Ε.Η. και έτσι θα πάρει όποιος προλάβει) για την εγκατάσταση καινούργιων μετασχηματιστών στης συγκεκριμένες πομόνες έτσι ώστε ο αγρότης να μπορέσει να ποτίσει την καλλιέργεια του.
Κεντρική είσοδο
Βλέπω όμως πως από τα λάθη δεν μαθαίνουμε. Οι κάτω φωτογραφίες είναι από την πομόνα στην αγροτική περιοχή "Ξεροκάμπι" της Κονταριώτισσας. Η συγκεκριμένη πομόνα είναι από ότι γνωρίζω η πομόνα η οποία τροφοδοτεί και το χωριό μας, την Κονταριώτισσα, με πόσιμο νερό μέσο της δεξαμενής στο ύψωμα του χωριού μας (στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας).
Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στης φωτογραφίες όχι μόνο κλειδωμένο δεν είναι το κτήριο αλλά δίνει και στον κάθε περαστικό την ευκαιρία να πράξει κατά του κεφαλιού του.
Με στεναχωρεί ιδιαίτερα αυτή η εικόνα. 
Διανύομε το έτος 2012 και δεν μπορούμε να βάλουμε στα απλά και αυτονόητα πράγματα μια τάξη. 

Πλαϊνή είσοδο

Με λύπη κάνω αυτήν την αναφορά διότι βλέπω τον τόπο μου να καταρρέει συστηματικά.

- κάτοικος της Κονταριώτισσας -

Σταλίκας Δημήτριος του Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου