Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Έναρξη υλοποίησης έργων «ανάδειξης ορειβατικής διαδρομής» κλπ στον Όλυμπο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΦΑΡΜΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ  
1.100.000 ευρώ για έργα ανάδειξης ορειβατικής διαδρομής στον Όλυμπο

* ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ – ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
* ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ «ΣΠ.ΑΓΑΠΗΤΟΣ» & «ΧΡ.ΚΑΚΑΛΟΣ»

Προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ είναι οι εργασίες ανάδειξης ορειβατικής διαδρομής στον Όλυμπο που άρχισαν να πραγματοποιούνται στον Όλυμπο ύστερα από την εγκατάσταση της εργολήπτριας εταιρίας που αναδείχθηκε μετά από διαγωνισμό του ΕΟΤ.
Πρόκειται για έργα που εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα καταφύγια «Σπήλιος Αγαπητός» & «Χρήστος Κάκκαλος».
Η εγκατάσταση της εργολήπτριας εταιρίας έγινε στις 23 & 24 Μαρτίου 2012 παρουσία του αν. δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γιώργου Φαρμάκη, του προέδρου τής ελληνικής ομοσπονδίας ορειβασίας αναρρίχησης  Δημήτρη Γεωργούλη, εκπροσώπων των τεχνικών υπηρεσιών του ελληνικού οργανισμού τουρισμού Σπήλιου Σπηλιόπουλου , Γιώργου Αλεξίου, Πέτρου Αθανασίου και Έφης Σαραντάκου, του επίτιμου μέλους της Ε.Ο.Ο.Α Κωνσταντίνου Ζολώτα, καθώς επίσης και των Δ. Πουρλιώτη και Μ. Ζολώτα που είναι οι διαχειριστές τού καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός».
Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, εκφράζονται ευχαριστίες στον τέως νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου για την προσφορά του αναφορικά με την εκπόνηση των σχετικών περιβαλλοντολογικών μελετών.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ως προς τις εκδηλώσεις που θα γίνουν το 2013 με αφορμή τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο (1913 – 2013), πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα διαδοχικές συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες.
Συγκεκριμένα, συναντήσεις έγιναν με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, με τον αν. δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γ. Φαρμάκη, με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω κ. Μάξιμο καθώς και με τον Ε.Ο.Σ Λιτοχώρου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προετοιμασία αυτών των εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου