Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΘΡΟ - ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ 24/11/2011

«Ας βγάλουν λοιπόν τις «μάσκες τους»
Ας αντιληφθούν ότι δυστυχώς γι’αυτούς, 
όμως ευτυχώς για τους πολίτες, δεν είμαστε όλοι ίδιοι» 

Η Ν.Δ. από την πρώτη κιόλας στιγμή χαρακτήρισε πρόκληση και εμπαιγμό το χαράτσι της ΔΕΗ για τον κόσμο που βρίσκεται σε απόγνωση και δεν αντέχει άλλο οικονομικά. 

Τοποθετηθήκαμε δημοσίως και τονίσαμε πως η οριζόντια επιβολή του τέλους, μας βρίσκει αντίθετους. Δεν μείναμε όμως εκεί. Με πρωτοβουλία βουλευτών της παράταξης, κατατέθηκε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό με αίτημα την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας και την ανάγκη άρσης των αδικιών και άμβλυνσης των δραματικών επιπτώσεων από την επιβολή του τέλους. Το να χαρακτηρίζουν κάποιοι «υποκριτική» τη στάση μας αυτή, είναι δικαίωμά τους. 

Το να προσπαθούν όμως να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να μειώσουν την πρωτοβουλία, επειδή η Ν.Δ. με αίσθημα ευθύνης, έδωσε διέξοδο στη χώρα με τη συμφωνία της σε μεταβατική κυβέρνηση, είναι το λιγότερο ανεύθυνο. Σε μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα και τους πολίτες της, σε μια περίοδο που οι πολιτικοί συλλήβδην «δικάζονται και καταδικάζονται» δεν αποτελεί παρά ανέξοδη κριτική και επικίνδυνη πρακτική η προσπάθεια υποβάθμισης του κοινοβουλευτικού έργου. 

Θα έπρεπε να σκεφτούν όλοι αυτοί που ακόμη και σ’αυτή την περίοδο προσπαθούν να επενδύσουν κομματικά, ότι η Ελλάδα έφτασε στο σημείο μηδέν, γιατί είχε την ατυχία να έχει στην ηγεσία της μια κυβέρνηση απροετοίμαστη να αντιδράσει, ανίκανη να ανταποκριθεί και αδύναμη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. 

Η πολιτική της αυτή, είναι που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και η παράταξη της Ν.Δ. είναι αυτή που πήρε την πρωτοβουλία και τελικά πέτυχε την απομάκρυνσή της από την εξουσία και τη δρομολόγηση διαδικασιών για πρόωρες εκλογές. 

Και είναι πραγματικά οξύμωρο να θεωρούνται σήμερα «ήρωες» όσοι καταψηφίζουν την προσπάθεια που τώρα γίνεται. Προφανώς έχουν ασθενή μνήμη και δεν σκέφτονται ότι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, έφεραν τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση με την εξουσία που σε παρελθόντα χρόνο άσκησαν. 

Η Ν.Δ. σ’ολο αυτό το διάστημα με κάθε μέσο και τρόπο διατράνωσε την αντίθεσή της στην εφαρμοζόμενη πολιτική σκληρής λιτότητας και αφαίμαξης του εισοδήματος των πολιτών, τη μείωση μισθών και τις περικοπές. 

Με κάθε τρόπο προσπάθησε μέσω του κοινοβουλευτικού της λόγου να γνωστοποιήσει την πρότασή της για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Και γι’αυτήν της τη στάση κρίνεται καθημερινά και θα κριθεί και μελλοντικά. Καταθέτω δημόσια αυτές τις σκέψεις, γιατί το τελευταίο διάστημα γίνεται συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης από συγκεκριμένους κύκλους -με σκοπό τον προσπορισμό κομματικού οφέλους- των όποιων πρωτοβουλιών έχουν ως μοναδικό γνώμονα την ανακούφιση των πολιτών. Ας βγάλουν λοιπόν τις «μάσκες τους» και ας αντιληφθούν ότι δυστυχώς γι’αυτούς, όμως ευτυχώς για τους πολίτες, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου