Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το Μακεδονικό Αγώνα

Η Επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα, δεν είναι μια επέτειος μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων.
    Ο Μακεδονικός Aγώνας αποτελεί μία από τις πλέον ένδοξες σελίδες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Ήταν  ο ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων, που προκλήθηκε από  το όραμα  των Βουλγάρων να προσαρτήσουν τη Μακεδονία στη Βουλγαρία και να αποδεχθεί ο ελληνικός πληθυσμός τη Βουλγαρική Εξαρχεία σαν θρησκευτική του αρχή αντί του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινοπούλεως.
     Με μοναδικούς συμμάχους την Εκκλησία και το Σχολείο,  ο ελληνικός ορθόδοξος πληθυσμός της Μακεδονίας αγωνίστηκε σκληρά   επί τρεις περίπου δεκαετίες να διαφυλάξει την ελληνικότητά του.
     Αυτή την ημέρα τιμούμε τους Μακεδονομάχους, που θυσιάστηκαν  για την απελευθέρωση της  μακεδονικής γης, που έχασαν τη ζωή τους για την επανένωση της Ελλάδας,  για να απολαμβάνουμε  εμείς σήμερα την ανεξαρτησία μας.
      Η μνήμη των Μακεδονομάχων, του Παύλου Μελά, του Καπετάν Βαγγέλη Στρεμπενιώτη, του Καπετάν Κώτα , του Κώστα Γαρέφη, του  Κωνσταντίνου  Μαζαράκη, του Γεωργίου  Μόδη, του  Γκόνου Γιώτα και άλλων Ηρώων που κατέφθασαν  από διάφορα μέρη της Ελλάδας ακόμη και από την Κύπρο για  να πολεμήσουν,  πρέπει να μένει  ζωντανή.
     Σήμερα,   οφείλουμε να θυμόμαστε  και να  τιμούμε με σεβασμό τους  Ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα για τον αέρα της ελευθερίας που αναπνέουμε. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου