Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σύμφωνα με το αρ. 2888/9-9-2011 έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , Γενική Γραμματείς Μακεδονίας- Θράκης, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011.

Ύστερα από τα ανωτέρω, ορίζουμε την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:

Α. Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών  και Τραπεζών από ώρα 08:00’ μέχρι τη δύση του ηλίου.
Β. Φωταγώγηση των Δημόσιων  και Δημοτικών κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες.
Γ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων
Δ. Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ορίζεται ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, τις ώρες που θα καθοριστούν από τις Δ/νσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

10:00 - Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικο.
10:45 – Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον  Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής, και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι Προσφυγικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν τη γιορτή αυτή και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Γενικά: Σε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
       Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές..
       Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για την εγκατάσταση μικροφωνικής στο χώρο κατάθεσης στεφάνων και να διαθέσει τη φιλαρμονική.   
       Από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.
Σύλλογοι και Σωματεία της Π.Ε. Πιερίας που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια θα πρέπει να το δηλώσουν στη Περιφερειακή Ενότητα , Γραμματεία Αντιπεριφερειάρχη, τηλ: 2351351261 μέχρι την Παρασκευή 7-10-2011 και ώρα 12:00'.

       Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.


                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ

                                                                                          ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου