Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Π.Ε. Πιερίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μαθητές στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Για εύλογο  αγώνα  των μαθητών έκανε λόγο η Σ.Μαυρίδου. Διαβεβαίωσε ότι η Π.Ε.Πιερίας θα σταθεί δίπλα τους.

Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έκανε στάση η πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Κατερίνης που τελούν υπό κατάληψη,  φωνάζοντας συνθήματα  για την κατάσταση στο χώρο της παιδείας, πριν καταλήξουν στα γραφεία  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, υποδέχθηκε μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο, το 3ο Λύκειο, το 4ο Γυμνάσιο, το 4ο Λύκειο, το 7ο Γυμνάσιο και το 15μελες συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου, οι οποίοι της  επέδωσαν υπόμνημα  με τα αιτήματά τους  και τους λόγους που τους οδήγησαν στην κατάληψη.
Οι μαθητές έθεσαν στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  τα προβλήματα που τους ταλανίζουν με βασικότερα την έλλειψη βιβλίων, τα πολυάριθμα τμήματα, τις  μετακινήσεις των μαθητών, την έλλειψη σχολικών κτιρίων και υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ διαφωνούν και με τη δημιουργία ψηφιακού σχολείου.
Εύλογο χαρακτήρισε τον αγώνα των μαθητών η κ. Μαυρίδου, επισημαίνοντας ότι κατανοεί τα προβλήματά τους. Μάλιστα,  τους διαβεβαίωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα σταθεί αρωγός προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα, να λειτουργήσουν τα σχολεία και να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες.
΄΄ Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τα θέματα παιδείας έχουν προτεραιότητα ,παρόλο που πλέον η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητες. Με γνώμονα την εξασφάλιση μιας δωρεάν και ποιοτικής  παιδείας και τη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας θα είμαστε συμπαραστάτες σας σε  τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, όπως για παράδειγμα το θέμα της μετακίνησης που επιλύθηκε΄΄,  δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.
Παράλληλα, πρότεινε στους μαθητές να συντάξουν ψήφισμα διαμαρτυρίας που να φέρει τις υπογραφές των βουλευτών και των δημάρχων του νομού, προκειμένου να το διαβιβάσει η ίδια στην  ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό.
Τέλος, η κ. Μαυρίδου επεσήμανε στους μαθητές    να επιδείξουν στις προσεχείς παρελάσεις -ανεξάρτητα από τα θέματα που στιγματίζουν το χώρο της παιδείας- ήθος και υπερηφάνεια όπως αρμόζει στους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου