Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση προς την ΜΚΟ «Φίλοι του Περιβάλλοντος Πιερία 2008»και σε όλους όσους ξαφνικά κόπτονται για το μυθικό βουνό, τον ‘’ΟΛΥΜΠΟ’’

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει θιασώτες ενός άκρως παράλογου ενδιαφέροντος για το περιβόητο αυτό βουνό της Πιερίας τον Όλυμπο. Συγκεκριμένα έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον το νότιο κομμάτι του μυθικού βουνού, ξεκινώντας από το Λιτόχωρο και μέχρι τους Παλαιούς Πόρους. Ξαφνικά όλοι του κέντρου (ΚΑΤΕΡΙΝΗ), 
Θυμήθηκαν ότι υπάρχει και άλλος λαός ο νότιος, το λαό που μέχρι πρότινος το κέντρο της Κατερίνης και οι βολεμένοι, τον θεωρούσαν υποδιέστερο, κάτι άλλο, και πέραν από τα δικά τους στάνταρτ!!!! 
Ακοινώνητο, αγράμματο, κοινωνικά αμόρφωτο, και πάντα μα πάντα, όταν υπήρχε εκλογικό ή άλλο συμφέρον τον θυμόταν, πλην όμως κάποιων εξαιρέσεων, που διαπίστωσαν, ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσίαζε οι πλειοψηφία του κέντρου, και ήρθαν να επενδύσουν στην νότια Πιερία. Αυτό το έξοχο κομμάτι της Νότιας Πιερίας, μέχρι πρότινος το εκμεταλλεύονταν τουριστικά στον ορεινό του όγκο το Λιτόχωρο, με τα καταφύγια του και με της όποιες αθλητικές ή άλλες δραστηριότητες ανέπτυξε. Αυτό το τουριστικό μοντέλο που ανέπτυξε με τα χρόνια το Λιτόχωρο δεν ενοχλούσε καμιά ΜΚΟ και κανένα από όλους εσάς του κέντρου. Μέχρι που ήρθε επιτέλους το μοντέλο των παλαιών οικισμών, το οποίο έσπασε το κατεστημένο του ενός ή των λίγων …Η νότια περιοχή άρχισε να έχει ενδιαφέρον, και έτσι έγινε, πάρτε το παράδειγμα του Παλιού Παντελεήμονα, στην αρχή όλοι διστακτικοί, και έπειτα μόλις διαπίστωσαν οικονομικό παράδεισο πέραν τους ντόπιους, οι υπόλοιποι έπεσαν σαν τα κοράκια να αγοράσουν 100 μέτρα γης μπας και κονομήσουν. Μετά από αυτόν τον παλαιό οικισμό, που αναπτύχτηκε με αστραπιαία ταχύτητα, το ενδιαφέρον όλο και μεγάλωνε. Και το λέω αυτό μετά γνώσης, διότι ο χειμερινός τουριστικός επισκέπτης στην Πιερία πρώτα είχε σαν επιλογή το Λιτόχωρο με τα καταφύγια του, και δεύτερη το χιονοδρομικό κέντρο στο ελλατοχώρι, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη του Παλαιού Παντελεήμονα, θα είχε την δυνατότητα πλέον, να περάσει της διακοπές του, και σε άλλο οργανωμένο και ασφαλές σημείο στον Όλυμπο. 
Η απρόσμενη ανάπτυξη με την εκμετάλλευση των Παλαιών Οικισμών θα άλλαζε τον οικονομικό χάρτη στην Πιερία. Στην συνέχεια έρχεται η πρόταση του συλλόγου ‘’Παλαιάς Λεπτοκαρύας’’ για την αναγνώριση του Παλαιού της Οικισμού να ταράξει της σκέψης κάποιων εκ του κέντρου(ΚΑΤΕΡΙΝΗ) αλλά και των Λιτοχωριτών. Ξαφνικά βλέπουν να χάνετε ο δικός τους οικονομικός παράδεισος και να στρέφεται το ενδιαφέρον αλλού ποιο Νότια, γιατί σε αυτό το κομμάτι η επένδυση είναι ποιο βατή και ο τόπος ποιο προσβάσημος από κάποια άλλα σημεία του Ολύμπου. 
Πρόσφατα εγκρίθηκε και η μελέτη για το πάρκο των λειβήθρων ύψους 1,7000000 εκατομμύρια ευρώ και ταράχτηκαν. Κάποιοι άρχισαν να διαπιστώνουν ότι οι επενδύσεις που έκαναν σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο της Πιερίας, ότι θα κλονιστούν σοβαρά, κάποιοι άλλοι επένδυσαν δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του ΔΙΟΥ και τώρα το σκέπτονται πολύ σοβαρά, και κάποιοι που θέλησαν να επενδύσουν στο Λιτόχωρο ή έχουν αγοράσει εκτάσεις για επένδυση διαπιστώνουν ότι σε άλλο σημείο του Ολύμπου έπρεπε να επενδύσουν, και το τραγικό σε όλο αυτό το παιχνίδι, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο ‘’ΚΑΛΛΥΚΡΑΤΗΣ’’. Το κομμάτι της Λεπτοκαρύας έχει μεγαλύτερη επενδυτική αξία διότι έχει καταμεσής του βουνού και τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ-ΚΑΡΥΑ,ξερεται τη σημαίνει αυτό, ότι σε 3,50 ώρες ο επισκέπτης βρίσκετε σε 2500 μέτρα υψόμετρο με αυτοκίνητο, και τώρα είναι και ένα κομμάτι χωματόδρομος, που να γίνει και άσφαλτος, άστο πάει μακριά η βαλίτσα. 
Φίλοι του μυθικού βουνού ο οικονομικός χάρτης στην Πιερία άργησε αλλά αλλάζει, και τα συμφέροντα μεταφέρονται με αποδέκτες αυτούς τους κατοίκους που εσείς υποτιμούσατε κάποτε, τι κάποτε μέχρι πρόσφατα, αλλά τι να κάνουμε τώρα, κάποιους ο ‘’ΚΑΛΛΥΚΡΑΤΗΣ’’ τους ευνοεί και κάποιους όχι. Παρόλα αυτά στο προεδρικό διάταγμα, φάνηκε ότι κάποιους αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε και προσπάθησε να βάλει εμπόδιο στην Νότια ανάπτυξη!!!! Το αναφέρω αυτό, με αφορμή που μας έδωσε ο εν αργία δήμαρχος, ο κύριος Παπαθανασιου πριν μπει σε αργία φυσικά, πριν από 6 μήνες περίπου, όπου με παρέμβαση του, ανέβηκε ξαφνικά το υψομετρικό στο Λιτόχωρο, από την πλατεία που ήταν και πήγε στον Αι Γιάννη, ενώ θα μπορούσε να ανεβάσει και τα ισοϋψή της Λεπτοκαρύας στο όριο του Αι Γιάννη!!!!! Αν δεν έκανε δυναμική παρέμβαση ο Σύλλογος ‘’ΠΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ’’ για να προστατέψει τα συμφέροντα του τόπου μας, όλοι αυτή η ανάπτυξη θα πήγαινε στο βρόντο φίλοι του βουνού, και τα χρήματα από το πάρκο των λειβήθρων θα χάνονταν και ο παλιός οικισμός δεν θα αναγνωρίζονταν ποτέ, κάτι το οποίο η λεπτοκαρύα το δικαιούται παραδοσιακά διότι κατοικείτε πριν το 1923 και δεν ήρθε από παρθενογένεση!!!! 
Δικαίωμα στον Όλυμπο έχει όλος ο κόσμος προτεραιότητα όμως έχουν αυτοί που τον προστάτευαν στα δύσκολα χρόνια, και που τότε τον διατηρούσαν καθαρό χωρίς μηχανήματα και διάσπαρτες χωματερές. Τέλος όλοι εσείς θα πρέπει να πείτε ένα μεγάλο μπράβο στο σύλλογο, γιατί η πρόταση του είναι ολοκληρωμένη, με σωστή ανάπτυξη και σεβασμό στη φύση, όπως φυσικά θα δώσει χρήματα στον εμπορικό κόσμο και ηρεμία στα ήδη κατεστραμμένα νοικοκυριά της Πιερίας. Γιάννης Γιάντσιος * *“Κρατίστην είναι δημοκρατίαν όπου τοις πονηροίς ουκ έξεστιν άρχειν και τοις αγαθοίς ουκ έξεστιν μη άρχειν.”

2 σχόλια:

  1. Ρε συ Πράπα, μάθε πρώτα ελληνικά και μετά κάνε κριτική στα ελληνικά:
    βλέπουν να χάνετε=χάνεται
    ποιο νότια = πιο νότια
    λειβήθρων=Λειβήθρων
    ‘’ΚΑΛΛΥΚΡΑΤΗΣ’’="ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ"
    ξερεται τη σημαίνει=ξέρετε τι σημαίνει
    ο επισκέπτης βρίσκετε=ο επισκέπτης βρίσκεται
    όλοι αυτή η ανάπτυξη=όλη αυτή η ανάπτυξη
    διότι κατοικείτε πριν=διότι κατοικείται πριν
    και πόσα άλλα
    το γνωμικό σε μάρανε, σαν το βουλευτή σου που το είχε πει και κείνος έξω από τα δικαστήρια λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτοι που ονειρευονται παρκινγκ στον ολυμπο στα 2500 μ. ειναι τοσο ασχετοι με το αντικειμενο οσο ενας παππας με τα μπουρδελα.η αναπτυξει του ολυμπου ξεκινουσε και θα ξεκιναει παντα απο τον ολυμπο αρκει να ενεργοπηοιθουν οι σωστοι ανθρωποι..και υπαρχουν τετοιοι στο λιτοχωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή