Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αγνοείται Βρετανός ορειβάτης στον Ολυμπο

Σε εξέλιξη βρίσκετα μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού 53χρονου Βρετανού ορειβάτη που αγνοείται από την Κυριακή στον Ολυμπο.
Στις έρευνες συμμετέχουν κλιμάκια της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, καθώς επίσης Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συνδρομή από αέρος.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι έρευνες επικεντρώνονται σε υψόμετρο περίπου 1.450 έως 1.700 μέτρων, μεταξύ των θέσεων «Μπάρμπα» και «Κόκα».

Ο 53χρονος αγνοούμενος, πραγματοποίησε, προχθές, ανάβαση στον Όλυμπο, μαζί με έναν συμπατριώτη του, με προορισμό τη θέση «Στράγγος» (υψόμετρο 1.910 μέτρα). Κατά την επιστροφή τους, κι ενώ ήταν μαζί, ο 53χρονος σταμάτησε για να κάνει την ανάγκη του, την ώρα που ο συνοδοιπόρος του συνέχισε κανονικά τη διαδρομή, φτάνοντας μέχρι το Λιτόχωρο, όπου μάταια όμως περίμενε τον 53χρονο.

Αμέσως, ειδοποίησε τις Αρχές που ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού. Όπως εκτιμάται, το σημείο όπου χώρισαν οι δύο Βρετανοί ορειβάτες ήταν κάπου μεταξύ των θέσεων «Μπάρμπα» και «Κόκα» γι' αυτό οι έρευνες επικεντρώνονται σ' αυτή την περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΟΔ, το σημείο όπου χάθηκε ο Βρετανός δεν παρουσιάζει κάποιες ιδιαίτερες δυσκολίες ή απαιτήσεις. Πάντως, όπως εξήγησε, ο διευθυντής εκπαίδευσης της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΟΔ, τα τελευταία τρία χρόνια χάθηκαν στην ίδια περιοχή -και εξακολουθούν να αγνοούνται- άλλοι δύο ορειβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου