Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-11 - Αγιασμοί σε σχολεία τού Δ.Δίου-Ολύμπου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Γ.Φαρμάκης: Οι επιτυχίες έρχονται με διάβασμα
* ΣΕΒ. κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ: ΚΑΛΗ Η ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΡΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ.
* ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ.

Με τους καθιερωμένους Αγιασμούς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν εντός του δήμου Δίου-Ολύμπου.
Ακούστηκε το πρώτο καμπανάκι της χρονιάς και έγινε υποδοχή παλιών και νέων μαθητών, ιδιαίτερα δε έγινε υποδοχή στα λεγόμενα «πρωτάκια».
Ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, παρακολούθησε την τελετή Αγιασμού στο γυμνάσιο – λύκειο της έδρας του δήμου, στο Λιτόχωρο. Συζήτησε δε με εκπαιδευτικούς, Ιερείς και μαθητές και έδωσε τις δικές του ευχές για μια καλή σχολική χρονιά. 

ΕΥΧΕΣ ΣΕΒ. κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τις τελετές των Αγιασμών αναγνώστηκε μήνυμα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Αγαθονίκου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη νέα σχολική χρονιά που ανοίγεται και στο «ταξίδι των γνώσεων και της διαμόρφωσης του χαρακτήρα» στο οποίο οδηγούνται τα νέα παιδιά.
Όπως είπε ο γέροντας Μητροπολίτης, αρωγός στις προσπάθειες που γίνονται, είναι και η τοπική Εκκλησία δια των κατηχητικών σχολείων, για την καλύτερη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Τόνισε δε ότι από μόνη της η γνώση δεν μπορεί να διαμορφώσει χαρακτήρες, εάν δεν υπάρχει και η αρετή, ώστε η γνώση να χρησιμοποιηθεί για το καλό και όχι για το κακό.

ΕΥΧΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Στον Αγιασμό του γυμνασίου – λυκείου Λιτοχώρου, τις λιτές και περιεκτικές ευχές τους για τη νέα σχολική χρονιά έδωσαν οι διευθυντές του γυμνασίου και του λυκείου Λιτοχώρου. Ο διευθυντής του γυμνασίου, Παναγιώτης Μυργιώτης, ευχήθηκε: «Καλή σχολική χρονιά, με υγεία. Να είμαστε καλά».
Από την πλευρά του ο διευθυντής του λυκείου, κ. Μάνος, έδωσε τις δικές του ευχές: «Καλή και ευλογημένη χρονιά, με υπομονή και επιμονή. Και είναι σίγουρο ότι όλα θα πάνε καλά. Το θέλετε να πάνε όλα καλά και το θέλουμε να πάτε καλά και να είστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε». 

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΑΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΦΑΡΜΑΚΗ
Η τελετή ολοκληρώθηκε με ευχές του αναπληρωτή δημάρχου, Γιώργου Φαρμάκη: «Οι ευχές της δημοτικής αρχής του δήμου Δίου-Ολύμπου είναι μαζί σας. Σ’ εσάς τους μαθητές αλλά και στους εκπαιδευτικούς σας. Ευχές, λοιπόν, για μια καλή χρονιά.
Ακούγοντας τους Ιερείς μας να ψάλλουν και να εύχονται για τη νέα σχολική χρονιά, μου ήρθε στο μυαλό η παροιμία που λέει: «Καλός ο Αγιασμός αλλά πάρτε και καμιά γάτα». Διότι δεν αρκούν μόνο ούτε οι ευχές των γονιών, ούτε οι ευχές της δημοτικής αρχής, ούτε και της Εκκλησίας, αν εσείς οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν στρωθείτε στο διάβασμα…
Για εκείνους και εκείνες που βρίσκονται στην τελευταία τάξη του λυκείου, ξέρω ότι είσαστε σε μια ηλικία όπου όλα «χτυπούν κόκκινο». Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί κάνουν υπομονή. Βρε, παιδιά, κάντε κι εσείς λίγο υπομονή…
Μια χρονιά είναι που απομένει, λίγο στρώσιμο στο διάβασμα παραπάνω, αξίζει να θυσιάσετε κάποιες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο, διότι στο τέλος αυτής της νέας χρονιάς θα τελειώσετε ομαλά και δεν θα «χτυπάτε» το κεφάλι σας.
Να είστε καλά κι εσείς και οι εκπαιδευτικοί σας. Καλή χρονιά, δημιουργική χρονιά και ο Θεός (να φέρνει) το καλό». 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου