Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Δ.Κ.ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ - Εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς & μεγάλους - ΖΑΧΑΡΟΥΠΟΛΗ 2011

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ – ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ. 
Σειρά γιορταστικών εκδηλώσεων στη Λεπτοκαρυά: «Ζαχαρούπολη 2011» 
* Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΣΑΒΒΑΤΟ 24/12 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ. 
* ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΠΤΑ ΑΚΟΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 25/12 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011. 

Εκδηλώσεις με γιορταστικό, αλλά όχι μόνο, περιεχόμενο, για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει η δημοτική κοινότητα Λεπτοκαρυάς για ένα οκταήμερο, το τελευταίο του έτους, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και υπό την αιγίδα του δήμου Δίου-Ολύμπου. 

Η «Ζαχαρούπολη» ξεκινά τις «παραστάσεις» της από το ερχόμενο Σάββατο 24 Δεκεμβρίου και κλείνει τον κύκλο της το τελευταίο Σάββατο του 2011. 

 Η ΖΑΧΑΡΟΥΠΟΛΗ 
Τι είναι όμως αυτή η «Ζαχαρούπολη»; Δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια όμορφη οκταήμερη και πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση που συνδυάζει μύθους των παιδικών μας χρόνων με το γέλιο, τη χαρά, το τραγούδι, τη διασκέδαση… 

Πρόκειται για μια σειρά πολυποίκιλων εορταστικών εκδηλώσεων για μικρά και μεγάλα παιδιά αλλά και για μεγάλους. Η «Ζαχαρούπολη», όπως λένε οι ίδιοι οι διοργανωτές, είναι «ένα όμορφο χωριό στους πρόποδες του βουνού που κατοικούσαν οι 12 θεοί». 

Εκεί, κατά τον νέο μύθο, «ξύπνησαν όλοι οι ήρωες των παραμυθιών και ζήτησαν από την καλή νεράιδα με το μαγικό ραβδί της να κάνει ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα. Κι εκείνη, με συνταγή τον εθελοντισμό, έφτιαξε τη …Ζαχαρούπολη»! 

Στη Ζαχαρούπολη, λοιπόν, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μαζί, «καθημερινά θα μπορούν να συναντήσουν στο σπιτάκι του τον Άη Βασίλη, να στείλουν το γράμμα τους με το ταχυδρομείο του, να επισκεφθούν το εργαστήρι των ξωτικών, το σπίτι του καλλιτέχνη, το εργαστήρι της ζαχαροπλαστικής, το δένδρο των ευχών και το σπίτι των κατασκευών». 

Και κάτι ακόμη: «Στη Ζαχαρούπολη οι επισκέπτες μας θα μπορούν να απολαύσουν διάφορα εδέσματα και άφθονο κρασί. Η καλή νεράιδα λοιπόν προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη Ζαχαρούπολη, να ζήσουν το πιο γλυκό παραμύθι της ζωής τους», με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν καθημερινά από τις 4.30 το απόγευμα και να κλείνουν στις 9.00 το βράδυ. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Σάββατο 24/12, ο Άη Βασίλης με τους βοηθούς του από τον ιππικό όμιλο Λιτοχώρου θα φτάσει στην κεντρική σκηνή της Ζαχαρούπολης μαζί με τη φιλαρμονική ορχήστρα του Λιτοχώρου. Ώρα 6.00 μ.μ. θα παρουσιαστούν χριστουγεννιάτικες χορογραφίες παιδιών ενώ ώρα 7.00 μ.μ. θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια από τη γλυκιά φωνή της Πόπης Κουτρούλα και της συνοδείας της στην κεντρική πλατεία. 

Κυριακή 25/12, ώρα 6.00 μ.μ. συναυλία από τη βυζαντινή χορωδία Λεπτοκαρυάς. Στις 7.00 μ.μ. χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση για παιδιά (κεντρική πλατεία). Και στις 7.30 μ.μ. χορωδία μοντέρνων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. 

Δευτέρα 26/12, ώρα 5.30 μ.μ. παραμυθιών ακούσματα… Η Κατερίνα Κλεάρχου σας περιμένει να σας ταξιδέψει στον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών (οι καλικάντζαροι και ο μύλος τους, το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστέρι, ο διαγωνισμός των αστεριών). Ώρα 7.30 μ.μ. το ροκ – ποπ συγκρότημα Onion Project σάς ξεσηκώνει με ροκ χορευτικούς ρυθμούς (κεντρική πλατεία). 

Τρίτη 27/12, ώρα 7.00 μ.μ. παράσταση μαριονέτας «η κόρη τού μυλωνά» από το θέατρο «μαίωτρον» της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (2ο δημοτικό σχολείο Λεπτοκαρυάς). Ώρα 8.00 μ.μ. έντεχνο λαϊκό τραγούδι με τον Γιάννη Παρλαπάνο και την παρέα του (κεντρική πλατεία). 

Τετάρτη 28/12, ώρα 5.30 μ.μ. χορωδία μοντέρνων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Ώρα 7.00 μ.μ. γιορτή αγάπης – μουσική και τραγούδια από ορχήστρες των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Δίου-Ολύμπου (2ο δημοτικό σχολείο Λεπτοκαρυάς). 

Πέμπτη 29/12, ώρα 5.00 μ.μ. χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση για παιδιά (κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου) «ένα δώρο του Άη Βασίλη στον πλανήτη γη». Ώρα 7.00 μ.μ. χριστουγεννιάτικες χορογραφίες (κεντρική πλατεία). 

Παρασκευή 30/12, ώρα 5.00 μ.μ. οι μικροί βοηθοί στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής του Άη Βασίλη φτιάχνουν ζαχαρωτά. Ώρα 7.00 μ.μ. στη μουσική σκηνή το ροκ συγκρότημα Pixel πραγματοποιεί συναυλία (κεντρική πλατεία).  

Σάββατο 31/12, ώρα 5.00 μ.μ. μπαλονογιορτή με τους ήρωες της Disney σε ένα ξέφρενο Dj Party για μικρούς και μεγάλους. Ώρα 8.30 μ.μ. λήξη της Ζαχαρούπολης με ρίψη βεγγαλικών. 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΧΟΡΗΓΟΙ 
Τη Ζαχαρούπολη συνδιοργανώνουν η δημοτική κοινότητα Λεπτοκαρυάς με τους εθελοντές ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς, πολιτιστικό όμιλο γυναικών Λεπτοκαρυάς, πολιτιστικό σύλλογο «Ορφέα», σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου νηπιαγωγείου, ευρωπαϊκό σύλλογο Γερμανών, πολιτιστικό σύλλογο Σκοτίνας και πολιτιστικό σύλλογο «πνευματική κίνηση Λεπτοκαρυάς». Το σύνολο των εκδηλώσεων είναι υπό την αιγίδα του δήμου Δίου-Ολύμπου. 

Τέλος, οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες – χορηγούς των εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου