Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Εκπληκτικά πλάνα της Γης τραβηγμένα από αστροναύτες [βίντεο]

Ένα απίστευτο βίντεο υψηλής ευκρίνειας δημιούργησε ο Δρ. Τζάστιν Γουίλκνσον, επιστήμονας της NASA χρησιμοποιώντας τα καλύτερα πλάνα της Γης, που έχουν ληφθεί από αστροναύτες κατά τη διάρκεια των χρόνων.


Το φιλμ, διάρκειας 7 λεπτών, έχει τον πολύ απλό τίτλο «What An Astronaut’s Camera Sees» (Τι Βλέπει η Κάμερα Ενός Αστροναύτη) και ξεκινάει την περιήγηση στις εκπληκτικές μορφιές του πλανήτη μας πάνω από τις ακτές της Ναμίμπια, στη νοτιοδυτική Αφρική. Το βίντεο συνεχίζεται με την Τυνησία, την Μαδαγασκάρη, τη Σικελία και την Ιταλία.

Στη συνέχεια, πηγαίνοντας βορειότερα, μπορεί κανείς να διακρίνει τα χιονισμένα ηφαίστεια στην περιοχή της Καμτσάτκα στη Ρωσία, ενώ η περιπλάνηση συνεχίζεται με την χιονισμένη ανατολική Κίνα, τα βουνά του Ιράν και τις βόρειες ακτές της Αυστραλίας.

Περνώντας από έναν εκπληκτικό τυφώνα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, το βίντεο μας μεταφέρει στις Η.Π.Α όπου μπορεί κανείς να διακρίνει τη λίμνη στη Γιούτα, το βόρειο Μεξικό και το Τέξας, τη Φλόριντα, τις Μπαχάμες και την Κούβα.

Τέλος, φτάνουμε στη νότια Αμερική όπου βλέπουμε τις παραλίες της Χιλής μαζί με τα βουνά των Άνδεων, καθώς και το μεγαλύτερο ποτάμι του κόσμου, τον Αμαζόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου